De la 1 august 2017, contractele part-time vor fi mai costisitoare pentru angajatori!

July 26, 2017

 

In Monitorul Oficial nr . 598 din 25 iulie 2017 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr.4 de modificare a  Codului Fiscal.

 

Astfel prin completarile aduse articolului 140 din Codul Fiscal  se impune angajatorilor sa plateasca CAS și CASS la nivelul salariului minim brut pentru toți angajații care obtin  in baza unui contract individual de munca cu timp partial, venituri  salariale  mai mici de 1.450 de lei, atat cat este in prezent salariul minim  brut pe tara garantat in plata.

 

Companiile nu vor achita contributiile la nivelul salariului minim in cazul contractelor part-time  daca salariatii acestora se afla in una din urmatoarele situatii:

  1.  sunt elevi sau studenti , 

  2.  sunt ucenici,

  3.  sunt persoane cu dizabilitati, carora li se recunoaste dreptul de a lucra mai putin de 8 ore pe zi,

  4. au calitatea de pensionari pentru limita de varsta,

  5. realizeaza  venituri din salarii in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, iar baza de calcul lunara, cumulata a acestora este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara.

Angajatorii trebuie sa solicite documente justificative persoanelor fizice incadrate in situatiile prevazute la punctele 1,2 si 3, iar in cazul persoanelor care obtin venituri in baza mai multor contracte de munca, se vor stabili, prin ordin al ministrului finantelor publice, proceduri privind aplicarea scutirii.

 

Noul mod de  stabilire a contributiilor sociale  intra în vigoare la 1 august 2017 si va fi aplicat incepand cu veniturile aferente lunii august 2017.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Alte cheltuieli pentru firme - Analiza de risc la securitatea fizica

June 13, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic