top of page
  • de Mihaela Arsene

Cadouri oferite salariatilor cu ocazia sarbatorilor


Pentru cadourile în bani și/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Crăciunului, Paștelui, zilei de 1 iunie, inclusiv cadourile oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie NU se datorează impozit pe salarii, CAS, CASS, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, nu depășește 150 lei.

  • Pentru angajatorii plătitori de impozit pe venit (microintreprinderi) cadourile acordate salariaților / copiilor minori ai acestora nu au impact fiscal.

  • Pentru angajatorii plătitori de impozit pe profit cadourile acordate in limita a 150 lei/salariat/copil minor reprezintă cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din totalul cheltuielilor salariale.

  • In situația în care sunt acordate cadouri altor persoane care nu sunt salariate ale societății, acestea sunt impozitate cu 10%, prin reținere la sursă.

Dacă se acordă cadouri mai mari de 150 lei / salariat / copil minor acestea vor fi supuse impozitului pe salarii, CAS si CASS.


Prevederi legale:

-art. 76 , art. 114, art.139, art.142, art.155 din Legea 227/2015

- pct. 12, pct. 14 din HG 1/2016


Va stam la dispoziție cu orice alte informații suplimentare!



38 views0 comments
bottom of page