300.000 lei - Noul plafon TVA  pentru  intreprinderi mici

October 17, 2017

 

         Incepand cu 1 ianuarie 2018 plafonul TVA prevazut pentru aplicarea regimul special de scutire pentru întreprinderile mici se majoreaza de la 220.000 lei la 300.000 lei.

 

         Acest lucru poate fi o portita prin care te poti strecura pentru a putea scapa de SPLIT-TVA, in conditiile in care te stii cu restante sau cu intarzieri la plata TVA!

  • Cum poti scapa?

        Daca devii neplatitor de TVA .

  • Cum devii neplatitor de TVA?

        Poti solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in vederea aplicarii regimului special de scutire, daca in cursul anului precedent si/sau in anul in curs cifra de afaceri realizata este inferioara  plafonului de scutire 220.000 lei (in 2017) sau 300.000lei (in 2018).

  • Ce obligatii apar in momentul in care devii neplatitor de TVA ?

        Cand incetezi sa mai fi platitor de TVA trebuie sa  efectuezi ajustarea TVA-ului dedus pentru bunurile aflate in stoc, serviciile neutilizate cat si pentru bunurile de capital. Statul te-a lasat sa deduci TVA-ul la achizitie , in conditiile in care se astepta ca societatea ta sa realizeze venituri in sfera TVA . Acum cand soliciti iesirea din sistem, ti se anuleaza dreptul de deducere (integral sau partial, dupa caz), dupa aceasta ajustare te vei afla in aceeasi situatie in care te-ai fi aflat daca ai fi fost la momentul achizitiei neplatitor de TVA.

 

Atentie ! - Aceste ajustari pot genera obligatii de plata TVA semnificative, care vor fi inregistrate in ultimul decont de TVA depus.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Alte cheltuieli pentru firme - Analiza de risc la securitatea fizica

June 13, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic